TexLnt® / Mobile Air Wall®


TexLnt® low frequency baffles zijn ontwikkeld om de akoestiek van locaties met teveel nagalm, zoals poppodia, stadions en beursgebouwen, te verbeteren. Dit mobiele, modulaire product is prima te gebruiken in combinatie met de standaard bevestiging en rigging systemen in de entertainment industrie.
 

Geluidskwaliteit

De muziekindustrie van vandaag – en vooral ook de carrière van een artiest – is sterk afhankelijk van de hoeveelheid shows en de kwaliteit daarvan. Het aantal optredens, en daardoor de vraag naar evenementenlocaties, groeit elk jaar.

De meeste evenementenlocaties zijn niet optimaal voor live optredens. Organisatoren en promoters krijgen zelfs met de beste geluidssystemen en geluidstechnici ter wereld, klachten over de kwaliteit van het geluid tijdens een show.

Het creëren van een goede geluidskwaliteit is afhankelijk van drie factoren: het geluidssysteem, de geluidstechnicus en de akoestiek van de locatie. Aan deze laatste factor wordt geen of veel te weinig aandacht besteed. Echter, de akoestiek kan tot 50% van de geluidskwaliteit bepalen! Het ophangen van gordijnen is een veelgebruikte oplossing om de akoestiek te verbeteren. Deze oplossing heeft alleen nut voor het midden- en hoogfrequentie bereik. In het sub- en laagfrequentie bereik zijn gordijnen niet effectief genoeg.
 

Sub- en laagfrequentie

Omdat moderne muziek vaak ritmisch georiënteerd is, zijn de lage tonen van cruciaal belang.
Daarom heeft Team Projects TexLnt® mobile low frequency baffles ontwikkeld.
 

Milieuvriendelijk

TexLnt® is gemaakt van schapenwol en is daarmee milieuvriendelijk, mensvriendelijk en recyclebaar.
 

Absorptie

Calculaties en metingen worden op locatie gedaan, en de resultaten kunnen uiteraard worden ingezien. De onderstaande grafiek laat een voorbeeld zien van resultaten die met TexLnt® bereikt kunnen worden.
 

Brandvertragend

Wol is van nature brandvertragend. TexLnt® is getest and gecertificeerd naar de Europese norm EN ISO 6941 (2003) Textiel stoffen – metingen van vlamverspreiding bij verticaal toegepaste voorbeelden.
 

Bevestiging en afmetingen

De standaard breedte van een TexLnt® low frequency baffle is 1 meter, de baffles zijn er in lengtes van 2 en 3 meter. Afwijkende lengtes en breedtes kunnen worden geproduceerd op aanvraag. De standaard dikte is 10 cm.

TexLnt® wordt bevestigd doormiddel van de bevestigingsstrips die zich aan de boven en onderzijde van de baffle bevinden. Carabiners en slings (afhankelijk van het ophangsysteem) worden aanbevolen.
 

Doorkoppelen

Door de TexLnt modules in de lengte te verbinden kunnen langere lengtes bereikt worden.
 

Kleuren

TexLnt® is bekleed met zwart All Areas Sound Satin. Levering in een tiental kleuren is mogelijk; op aanvraag.

Koop / Huur – beide behoort tot de mogelijkheden.
Vraag meer informatie aan via benelux@mojorental.com of 030-2428200 of bekijk de folders op de pagina 'Downloads'.